Küllaldane toitumine, piisavalt vedelikku

  • Koostöös toitumisspetsialistiga hinnatakse patsiendi toitumuslikku seisundit, ööpäevast kaloraaži ja erinevate toitainete vajadust, samuti tema optimaalset ööpäevast vedelikutarvet
  • Toit peab olema täisväärtuslik, põhirõhk on valkudel ja vitamiinidel
  • Patsiendi kehakaalu jälgitakse regulaarselt, eriti ala- ja ülekaalu korral
  • Patsiendi vedelikubilanssi ja teisi organismi veetaseme näitajaid (naha turgor, naha ja limaskestade niiskuseaste jne.) hinnatakse regulaarselt
  • Patsiendile pakutakse sageli juua arvestades, et erinevatel põhjustel ei pruugi patsient seda alati ise küsida. Soovituslik on juua pakkuda iga kord kui patsiendi juures viibitakse
  • Söödud toidu ja joogi kogused dokumenteeritakse